یادداشت جهانبین نیوز؛
همه ی ما می دانیم که ارتش ها متناسب با شرایط جغرافیایی کشورها تشکیل می شوند و منافع ملی کشورها در کمیت و کیفیت ارتش ها تاثیر گذار است.
بر این اساس ارتش سوریه متناسب با مقابله با حمله، مبارزه و در صورت توان نابودی رژیم صهیونیستی به وجود آمده است و در زمان دو اسد اعتبارات و تجهیزاتش نیز با این رویکرد تامین می شده است که در محور مقاومت نیز سوریه یکی از حامیان مهم و با ثبات مبارزان فلسطینی و حزب الله لبنان بوده است.
مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در مساله ی بحران سوریه، هدف اصلی را ضربه زدن به خط مقاومت در منطقه دانسته و بیان کردند: «اگر دولت سوریه به آمریكاییها قول دهد كه حمایت خود را از مقاومت اسلامی فلسطین و لبنان قطع خواهد كرد، همه مسائل تمام خواهد شد و تنها جرم سوریه حمایت از مقاومت است».
ایشان در دیدار با نخست وزیر ترکیه در دهم فروردین سال 91 اعلام می کند: «جمهوری اسلامی ایران از سوریه به دلیل حمایت از خط مقاومت در برابر رژیم صهیونیستی دفاع خواهد کرد و با هر گونه دخالت نیروهای خارجی در امور داخلی سوریه به شدت مخالف است».
روزنامه معاريو فاش کرده است: آمريکا و انگليس طرحی را براي حمله زمينی به سوريه آماده کردهاند که در آن نيروهاي نظامي اردن و ترکيه و اسرائيل مشارکت می کنند و اين موضوعی است که مورد تاکيد روزنامه انگليسی «تايمز» نيز قرار گرفته شده است.
براساس اين افشاگریها قرار است در اين طرح از حدود 75 هزار نيروی پياده نظامی و يگانهای کماندوی کشورهای آمريکا و انگليس استفاده شود تا به اين ترتيب تأسيسات و انبارهاي تسليحات شيميايي سوريه به تصرف کشورهاي اشغالگر درآيد.
بر اساس تحلیل برخی از کارشناسان مسائل خاورمیانه، اسرائیل در روزهای پایانی فروردین ماه به سوریه حمله نظامی می کند؛ که نمی توان دقیقاً شرایط آن را پیش بینی کرد.
این کارشناسان معتقدند: افزایش تحرکات تروریستی معارضه در ادلب، دمشق ، رقه و ترور شیخ البوطی در راستای ایجاد فضای هرج و مرج و آشوب بیشتر می باشد تا فرصتی برای حمله ی اسرائیل فراهم شود؛ مقامات سوری به وضوح از هماهنگی میان اسرائیل و معارضه مطلع هستند.
نکته ی دیگری که باید از مشوقات اسرائیل برای حمله به سوریه دانست این است که گروه های معارض از ابتدا گرایش مثبتی به اسرائیل نشان دادند و مقدار زیادی از سلاح و مواد منفجره ی خود را از آنجا تامین می کردند.
طبق نظر برخی از کارشناسان مسائل خاورمیانه دلیل حمله نکردن اسرائیل به لبنان، هراس از سلاح موشکی حزب الله اعلام شده است؛ اما باید توجه داشت دلیلی اساسی وجود دارد که سوریه ی محفوف به بلا و بحران را از شر حمله ی نظامی قریب الوقوع رژیم صهیونیستی مصون داشته است.
به نظر می رسد در کنار موافقت شدید آمریکا از گروه های معارض سوریه، کافی است که اسرائیل با یک حمله ی زمینی، از شر حامی همیشگی دشمنانش که مقاومت فلسطین و لبنان می باشد، خلاص شده و در راستای هدف خیالپردازانه ی اسرائیل بزرگ قدمی بردارد؛ اما نکته اساسی دیگری وجود دارد که تصمیم گیرندگان رژیم صهیونیستی بشدت به آن توجه دارند.
آنچه که در این میان اهمیت بیشتری دارد حمایت قاطع سیاست خارجه جمهوری اسلامی ایران از سوریه و دولت بشار اسد در محور مقاومت علیه دشمنان اسلام است؛ به طوری که ایران، مخالفت خود را با هر گونه تصمیم گیری آمریکایی و راه حل خشونت آمیز اعلام کرده و معتقد است سوریه باید اصلاحات بیشتری به نفع مردم انجام دهد.
این حمایت قاطع از نگاه تحلیلگران صهیونیستی، پیرو سیاست اعلام شده ی ایران قلمداد می شود؛ چرا که مقام معظم رهبری(مدظله العالی) قبلاً به صراحت بیان داشتند که جمهوری اسلامی ایران در قضایای ضدیت با اسرائیل دخالت می کند و نتیجه آن نیز پيروزى جنگ سى و سه روزه و جنگ بيست و دو روزه بود.
صهیونیست ها به این نتیجه رسیده اند که در صورت حمله نظامی به سوریه، به راحتی ایران و حزب الله را وارد جنگ با خود کرده اند؛ جنگی که بهانه ی نابودی اسرائیل را به مسلمانان کشورهای مقاومت و امت اسلام داده است و در صورت حمله به سوریه، اسرائیل با دست خود، خود را در گور می گذارد.زهرا هاشم زاده،